Ευκλ. Τσακαλώτος: Θα έχουμε ενισχυμένη παρακολούθηση

Ευκλ. Τσακαλώτος: Θα έχουμε ενισχυμένη παρακολούθηση
photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το γεγονός πως θα υπάρχει ενισχυμένη παρακολούθηση για τη χώρα μας μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Παράλληλα, δήλωσε πως ο ίδιος είναι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του σημερινού Eurogroup, τονίζοντας πως «όλα θα τελειώσουν στις 21 Ιουνίου».
Επιπλέον, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε πως η παρακολούθηση μετά το πρόγραμμα ουδεμία σχέση θα έχει με πιστοληπτική γραμμή, αξιολογήσεις και προαπαιτούμενα.

Η δήλωση του κ. Τσακαλώτου

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το Eurogroup. Υπογραμμίστηκε ότι όλα θα τελειώσουν στις 21 Ιουνίου, που είναι αυτό που θέλαμε. Υπογραμμίστηκε ότι θα έρθουν οι θεσμοί στις 14 Μαΐου στην Αθήνα, για να λήξει έως το Eurogroup του Μαΐου η τεχνική συμφωνία. Υπογραμμίστηκε ότι θα έχουμε μία ενισχυμένη παρακολούθηση, που ουδεμία σχέση έχει με την πιστοληπτική γραμμή, πόσο μάλλον με αξιολογήσεις, όπου οι αξιολογήσεις έχουν και προαπαιτούμενα, έχουν και εκταμιεύσεις. Δεν θα υπάρχει πρόγραμμα, άρα δεν θα υπάρχουν προαπαιτούμενα, δεν θα υπάρχουν αξιολογήσεις. Άρα, καμία σχέση η παρακολούθηση με την αξιολόγηση.
Ήταν πολύ ικανοποιημένοι οι θεσμοί με την αναπτυξιακή στρατηγική που παρουσιάσαμε. Έγινε αρκετή κουβέντα για αυτό και πήραμε πολλούς επαίνους ότι κάνουμε κάτι που θα έχει αξιοπιστία, όχι μόνο στις αγορές, αλλά και στην ελληνική κοινωνία με το μείγμα των μέτρων και των παρεμβάσεων που θα κάνουμε.
Και τέλος, η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί και αυτή στις 21 Ιουνίου».

ειδήσεις επικαιρότητας