
Σαν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την ΕΕ χαρακτηρίζει η Deutsche Welle την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο το 2018.
Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, το τρέχον έτος είναι σημαντικό για την Ελλάδα. Και αυτό γιατί με την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης στις 22 Ιανουαρίου, θα ξεκινήσει και η προετοιμασία της εξόδου της χώρας από το μνημόνιο. Παράλληλα, στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι ταυτόχρονα θα αρχίσει η συζήτηση για την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους.
Οι αλλαγές σε επίπεδο Ευρωζώνης
Επιπλέον, η Deutsche Welle αναφέρει πως σε επίπεδο ευρωζώνης, στη Σύνοδο του Ιουνίου πρέπει να δρομολογηθούν σημαντικές αλλαγές:
• Η σύσταση του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου.
• Η ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης.
• Η πρόβλεψη ενός προϋπολογισμού, που θα χρηματοδοτεί την οικονομία χωρών που αντιμετωπίζουν απρόβλεπτες κρίσεις.

































