Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και στην Αθήνα

Βουτιά στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη νέα διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας
pixabay

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις κινούνται στην κατεύθυνση της λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του οικονομικού πλήγματος από το ξέσπασμα της επιδημίας.

Οι κεντρικοί τραπεζίτες και οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των 7 (G7) θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη στις 14:00 ώρα Ελλάδας για να συζητήσουν μέτρα αντιμετώπισης της επιδημίας του κοροναϊού, αν και πηγή προσκείμενη στη G7 δήλωσε ότι δεν θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για άμεσα μέτρα δημοσιονομικής ή νομισματικής πολιτικής.

Advertisement

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 2% στις 10:14 ώρα Ελλάδας, ύστερα από άλμα κατά 5% για τους δείκτες της Wall Street.

Όλοι οι κλαδικοί δείκτες ενισχύονταν, με αυτούς των εταιριών ταξιδίων και αναψυχής, χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και ασφαλιστικών εταιριών να ηγούνται της ανόδου.

«Καλπάζει» πάνω από 6% το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά το κραχ

Με ανοδικό ξέσπασμα ξεκίνησε το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά το κραχ της περασμένης εβδομάδας.

Άλμα άνω του 7% καταγράφει η χρηματιστηριακή αγορά, διασπώντας ανοδικά τα επίπεδα των 770 μονάδων, με υψηλό τζίρο, μετά τις μεγάλες πιέσεις που δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών την περασμένη εβδομάδα.

Η αγορά ανακάμπτει δυναμικά εν μέσω ισχυρής ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών στο απόηχο της χθεσινής έντονης αντίδρασης των δεικτών της Wall Street στις συναλλαγές λόγω των προσδοκιών για παρέμβαση των κεντρικών τραπεζών και μετά τις διαβεβαιώσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας ότι είναι σε ετοιμότητα για να συνδράμουν τα κράτη-μέλη τους στις προσπάθειες αντιμετώπισης της επιδημίας.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 10:55, διαμορφώνεται στις 765,82 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 6,31%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 56,85 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 6,46%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 4,96%.

Ανοδικά κινούνται όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo (+13,64%), της Eurobank (+10,60%), της Πειραιώς (+10,38%), της ΔΕΗ (+9,88%), της Alpha Bank (+9,63%) και της Motor Oil (+9,05%).

Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (+12,36%) και των Τραπεζών (+10,11%).

Ανοδικά κινούνται 67 μετοχές, 2 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ίλυδα +24,68% και Attica Bank +17,65%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Logismos -0,69% και REDS -0,45%.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ειδήσεις επικαιρότητας