Αναβάθμισε το αξιόχρεο του ΟΤΕ ο οίκος Moody’s

Αναβάθμισε το αξιόχρεο του ΟΤΕ ο οίκος Moody’s
photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναβάθμισε σήμερα ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody΄s το αξιόχρεο του ΟΤΕ στη βαθμίδα B1 από τη B3, διατηρώντας θετική την προοπτική του.

Δήλωση του επικεφαλής αναλυτής του Moody΄s για τον ΟΤΕ

«Η σημερινή αναβάθμιση αντανακλά κυρίως την πρόσφατη βελτίωση του πιστωτικού προφίλ του ελληνικού κράτους και τις βελτιωμένες προοπτικές για οικονομική ανάκαμψη που είναι θετικά για τον ΟΤΕ, ο οποίος έχει μεγάλο μέρος των εσόδων του από την εγχώρια αγορά. Λαμβάνει επίσης υπόψη το ισχυρό πιστωτικό προφίλ της εταιρείας, την αποδεδειγμένη οικονομική αντοχή και τις προσδοκίες μας ότι η λειτουργική επίδοσή της θα συνεχίσει να βελτιώνεται παρά τις πρόσφατες αλλαγές στη μερισματική πολιτική της», δήλωσε ο Carlos Winze, υψηλόβαθμος αντιπρόεδρος και επικεφαλής αναλυτής του Moody΄s για τον ΟΤΕ.
Επιπλέον, σε ανακοίνωσή του ο οίκος αναφέρει πως η σημερινή αξιολόγηση έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης απόφασής του να αναβαθμίσει το αξιόχρεο της Ελλάδας σε Β3 από Caa2. «Η Ελλάδα έχει επιτύχει σημαντικές δημοσιονομικές και θεσμικές βελτιώσεις με το τρέχον πρόγραμμα προσαρμογής της. Οι βελτιώσεις αυτές αναμένεται με τη σειρά τους να στηρίξουν την ανάκαμψη της οικονομίας και να ωφελήσουν τις εγχώριες εταιρείες, όπως ο ΟΤΕ», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

ειδήσεις επικαιρότητας