Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης της ΤΙΤΑΝ

Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης της ΤΙΤΑΝ

Σε ενημέρωση του επενδυτικού κοινού αναφορικά με τα θέματα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ, προχώρησε η εταιρία.

Θέματα ημερήσιας διάταξης

Υποβολή και έγκριση των Εταιρικών και Ενοποιημένων Οικονομικών Καταστάσεων της Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ χρήσης 2017 και των σχετικών εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή.
Διάθεση κερδών χρήσης 2017.
Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για την εταιρική χρήση 2017.
Έγκριση αποζημιώσεων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για τη χρήση 2017 και προέγκριση αποζημιώσεων και αμοιβών για τη χρήση 2018
Εκλογή Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών για τη χρήση 2018 και καθορισμός της αμοιβής τους.
Mείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά ποσό σαράντα δύο εκατομμυρίων τριακοσίων δέκα έξι χιλιάδων διακοσίων εξήντα τεσσάρων ευρώ (€ 42.316.264), με μείωση της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής κατά πενήντα λεπτά (€ 0,50) ήτοι από τρία ευρώ (€ 3) σε δύο ευρώ και πενήντα λεπτά (€ 2,50), με σκοπό την επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους.
Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά ποσό ογδόντα εκατομμυρίων τετρακοσίων χιλιάδων εννιακοσίων ενός ευρώ και εξήντα λεπτών (€ 80.400.901,60) με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών και αύξηση της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής, κοινής και προνομιούχου, κατά ενενήντα πέντε λεπτά (€0,95), ήτοι από δύο ευρώ και πενήντα λεπτά (€2,50) σε τρία ευρώ και σαράντα πέντε λεπτά (€3,45).
Παροχή έγκρισης για την απόκτηση ιδίων μετοχών, κοινών και προνομιούχων, σύμφωνα με το άρθρο 16 του Κ.Ν. 2190/20.
Παροχή αδείας στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στα διευθυντικά στελέχη της Εταιρίας να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή στη διεύθυνση εταιριών του Ομίλου, οι οποίες επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς.

ειδήσεις επικαιρότητας