«Franchise Πουκαμισάς» Μια προσοδοφόρα επιχειρηματική επένδυση

Το «Σύστημα επιτυχίας Πουκαμισάς»

Κύριε Πουκαμισά, ως πρόεδρος του μεγαλύτερου φροντιστηριακού ομίλου στην Ελλάδα, εξηγήστε μας τους λόγους που τα φροντιστήριά σας είναι τόσο επιτυχημένα.

Η οργάνωση και το υψηλό επίπεδο των εκπαιδευτικών μας υπηρεσιών είναι βασικά στοιχεία που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε από τον ανταγωνισμό και μας έχουν αναδείξει ως τον μεγαλύτερο φροντιστηριακό όμιλο στην Ελλάδα. Στα φροντιστήριά μας υλοποιούμε ένα πρότυπο σύστημα εκπαιδευτικών αλληλεπιδράσεων, αυτό που ονομάζουμε «Σύστημα επιτυχίας Πουκαμισάς». Το μάθημα στο τραπέζι, τα φύλλα εργασίας, η προσομοίωση των εξετάσεων με στατιστική επεξεργασία των αποτελεσμάτων και η παρακολούθηση της εκπαιδευτικής πορείας του μαθητή με τον Σύμβουλο καθηγητή αποτελούν θεμελιώδη στοιχεία της εκπαιδευτικής μας πρότασης, τα οποία εφαρμόζουμε με απόλυτη συνέπεια και ακρίβεια.
Για να αντιληφθείτε τι εννοώ, θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Στα 58 φροντιστήριά μας, που λειτουργούμε σε όλη την Ελλάδα, από την Ιεράπετρα μέχρι την Καβάλα και από τη Σάμο μέχρι τη Ζάκυνθο, οι μαθητές μας, τις Κυριακές, λαμβάνουν μέρος σε ένα πρόγραμμα διαγωνισμάτων προσομοίωσης. Δηλαδή, διαγωνίζονται την ίδια ώρα, σε κοινά θέματα που επιμελείται το Ακαδημαϊκό μας Τμήμα, σε θέματα που δεν ορίζει ο καθηγητής τους, άρα δεν τους είναι οικεία, με σκοπό να εξοικειωθούν με την εξεταστική φιλοσοφία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Στη συνέχεια, λίγες ημέρες μετά το διαγώνισμα, όχι μόνο επιδίδουμε στους μαθητές μας τη βαθμολογία τους, αλλά τους δίνουμε τόσο τον μέσο όρο όλων των μαθητών μας στο συγκεκριμένο διαγώνισμα όσο και τη βαθμολογική κλιμάκωση με ποσοστά. Έτσι, οι μαθητές μας είναι σε θέση να συγκρίνουν την επίδοσή τους με αυτή εκατοντάδων μαθητών από όλη την Ελλάδα, με τους οποίους θα διαγωνιστούν στις Πανελλαδικές εξετάσεις.
Συνεπώς, τόσο οι μαθητές μας όσο και οι γονείς-κηδεμόνες τους δίπλα μας έχουν κάθε στιγμή ρεαλιστικά στοιχεία σχετικά με το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται και ανάλογα με αυτό, όπου χρειάζεται, προβαίνουμε στις κατάλληλες διορθωτικές ενέργειες. Αυτό είναι ένα μόνο στοιχείο της εκπαιδευτικής μας υπεροχής, που κάνει τόσους μαθητές κάθε χρόνο να μας εμπιστεύονται για την προετοιμασία τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο Όμιλός σας αναπτύσσεται με τη μέθοδο δικαιόχρησης-Franchise. Για ποιους λόγους θα προτρέπατε κάποιον να επενδύσει στη φροντιστηριακή εκπαίδευση δημιουργώντας το δικό του Φροντιστήριο Πουκαμισάς;

Η απογευματινή φροντιστηριακή εκπαίδευση αποτελεί μία επαγγελματική και επιχειρηματική λύση, με ικανοποιητικό ποσοστό κέρδους, για όσους αποφασίσουν να επενδύσουν με όραμα και σωστή οργάνωση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι γονείς, αντιλαμβανόμενοι την αξία των σπουδών, επενδύουν στην ολοκληρωμένη εκπαίδευση και μόρφωση των παιδιών τους. Αναζητούν, λοιπόν, το φροντιστήριο με τις καλύτερες εκπαιδευτικές υπηρεσίες.
Στον Όμιλό μας, λοιπόν, προσφέρουμε άρτιες εκπαιδευτικές υπηρεσίες κοινής αποδοχής και υψηλής εκτίμησης από όλους. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι γίνεται σκληρή δουλειά από όλους. Ικανοί και μορφωμένοι άνθρωποι δουλεύουν άπειρες εργατοώρες, ώστε να συντηρούν, να εξελίσσουν και να αναβαθμίζουν συνεχώς τις υπηρεσίες μας.
Όπως αντιλαμβάνεστε, το εκπαιδευτικό μας προϊόν δεν διαχωρίζεται από το επιχειρηματικό. Εφόσον είμαστε τόσο ψηλά εκπαιδευτικά, προφανώς πηγαίνουμε καλά και επιχειρηματικά. Συνεπώς, είναι μία μοναδική ευκαιρία για όποιον ενδιαφέρεται να επενδύσει στη φροντιστηριακή εκπαίδευση δημιουργώντας το δικό του Φροντιστήριο Πουκαμισάς. Συνεπώς, αυτό που σήμερα κάποιος μπορεί να ονειρευτεί, εμείς μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε άμεσα.

Η εκπαιδευτική υπηρεσία, που αναλύσατε παραπάνω, δεν αλλοιώνεται με την αύξηση του αριθμού των φροντιστηρίων σας και πώς διασφαλίζετε την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει ένας τόσο μεγάλος αριθμός καθηγητών του Ομίλου σας;

Βασικό μας μέλημα, από το 2001, οπότε και στην ουσία ιδρύθηκε το δεύτερο φροντιστήριό μας, μετά την πρώτη μονάδα μας στον Πειραιά, ήταν η ομοιογένεια και η υψηλή ποιότητα των εκπαιδευτικών μας υπηρεσιών. Εμείς δεν είμαστε αυτό που θα μπορούσε να πει κανείς δίκτυο «ταμπέλας», δηλαδή ένα δίκτυο φροντιστηρίων με μονάχα κοινά εξωτερικά γνωρίσματα. Εμείς λειτουργούμε 58 φροντιστήρια σαν ένα, με απολύτως όμοια εκπαιδευτική φιλοσοφία, η οποία υλοποιείται με αυστηρά κριτήρια.
Κατά πρώτον, τα φροντιστήριά μας από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας τους πιστοποιούνται με σύστημα ISO: 9001/2008 από την TUVHELLAS και εφαρμόζουν την ειδική τεχνική προδιαγραφή 1433/2008 από τον ΕΛΟΤ. Εφαρμόζουμε ένα σύστημα ποιότητας το οποίο σχεδιάσαμε βήμα προς βήμα και αποτελεί για εμάς τον καταστατικό μας χάρτη, ο οποίος υπαγορεύει τον ορθό τρόπο λειτουργίας ενός φροντιστηρίου μας. Κατά δεύτερον, στον Όμιλό μας λειτουργεί και εσωτερικό τμήμα ποιότητας, πέρα από τον εξωτερικό φορέα που μας πιστοποιεί, το οποίο ως στόχο του έχει να ελέγχει και να συντονίζει τον όμοιο και υψηλού επιπέδου τρόπο λειτουργίας όλων των φροντιστηρίων μας.
Επίσης, στο δυναμικό του Ομίλου μας εντάσσονται οι Διευθυντές Σπουδών, που λειτουργούν ως Areamanagers, και οι οποίοι εποπτεύουν και καθοδηγούν την καθημερινή λειτουργία των μονάδων μας, προκειμένου να μην υπάρχουν αποκλίσεις.
Τέλος, καθοριστική σημασία δίνουμε στο εκπαιδευτικό μας προσωπικό. Οι δάσκαλοι-καθηγητές μας αξιολογούνται από τους Ακαδημαϊκούς μας Υπεύθυνους, μέσω προσωπικής συνέντευξης, στην οποία διερευνούμε το γνωστικό τους υπόβαθρο, την εμπειρία τους στη διδασκαλία, αλλά και το μεράκι τους για την εκπαίδευση. Θέλουμε δίπλα μας ανθρώπους λαμπερούς, που αγαπούν τα παιδιά και την εκπαίδευση. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας τους εκπαιδεύουμε και τους αξιολογούμε συνεχώς, μέσω ενός πολυεπίπεδου συστήματος αξιολόγησης, που λαμβάνει υπόψη του πάρα πολλά στοιχεία, τόσο στατιστικά όσο και την ίδια την άποψη των μαθητών, αλλά και των γονέων-κηδεμόνων τους. Κάθε χρόνο μάλιστα, εγώ ο ίδιος προσωπικά, επιδίδω και στους 650 καθηγητές μας τις αξιολογήσεις τους με σκοπό να βελτιώνουμε συνεχώς κάθε λεπτομέρεια της εκπαιδευτικής μας λειτουργίας.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που έχει ο επιχειρηματίας που εντάσσεται στον Όμιλό σας και κατά πόσο είναι απαραίτητο ο υποψήφιος franchisee να είναι εκπαιδευτικός;

Ο Όμιλός μας έχει υλοποιήσει μία σειρά υποστηρικτικών υποδομών και έχει προβεί σε πολύ υψηλές επενδύσεις, προκειμένου να εξασφαλίσει την υψηλού επιπέδου λειτουργία των μονάδων. Οι κεντρικές μας υπηρεσίες στεγάζονται σε ένα αυτόνομο κτίριο 800 τ.μ. στην Αργυρούπολη και στελεχώνονται από ένα δυναμικό 57 έμπειρων στελεχών, που εργάζονται σε όλους τους τομείς, όπως είναι η Διεύθυνση Λειτουργίας του Δικτύου μας, η Διεύθυνση Ανάπτυξης, η Διεύθυνση Marketing, η Διεύθυνση Εκδοτικού Οίκου, η Διεύθυνση Ποιότητας, η Διεύθυνση του Ακαδημαϊκού μας Τμήματος και η Διεύθυνση των Οικονομικών μας υπηρεσιών. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν την «καρδιά» του Ομίλου μας και έχουν στη διάθεσή τους τα πιο σύγχρονα υλικοτεχνικά μέσα, για να προσφέρουν όλη την απαραίτητη υποστήριξη στην καθημερινή λειτουργία των μονάδων μας.
Επίσης, είμαστε ο μοναδικός φροντιστηριακός όμιλος στην Ελλάδα που λειτουργούμε τον δικό μας εκδοτικό οίκο, τις Εκδόσεις Πουκαμισάς. Από τις εκδόσεις μας κυκλοφορούν 88 τίτλοι βιβλίων από την Α΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου, τα οποία «δουλεύουμε» καθημερινά μέσα στις τάξεις μας και παράλληλα θα τα βρείτε και στις προθήκες των βιβλιοπωλείων όλης της χώρας.
Οι Διευθυντές Σπουδών, που είναι και οι υπεύθυνοι της υλοποίησης τους συστήματός μας και της λειτουργίας των φροντιστηρίων μας, εκπαιδεύονται συνεχώς, καθώς μετέχουν κάθε δεύτερη Τετάρτη, από τις 09:00 έως τις 12:00, σε ανοιχτά συμβούλια Διευθυντών Σπουδών, στα οποία λαμβάνουμε όλες τις αποφάσεις που αφορούν στην εκπαιδευτική αλλά και επιχειρηματική μας λειτουργία, αλλά παράλληλα «ζυμωνόμαστε» όλοι μαζί, σε μία ενιαία κουλτούρα και σε μία κοινή φιλοσοφία.
Το εκπαιδευτικό μας προσωπικό συντονίζεται και καθοδηγείται από το Ακαδημαϊκό μας Τμήμα, το οποίο απαρτίζεται από εξαίρετους και πολύ έμπειρους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι, με επικεφαλής εμένα τον ίδιο, δομούν και συντηρούν την εκπαιδευτική μας πρόταση σε όλα τα μαθήματα. Επίσης, όπως προείπα, υλοποιούμε ένα πρότυπο σύστημα συνεχούς αξιολόγησης του εκπαιδευτικού μας προσωπικού, με πάρα πολλές παραμέτρους, όπου λαμβάνουμε υπόψη μας τόσο τη γνώμη των ίδιων των μαθητών μας για τους καθηγητές τους όσο και πολλά στατιστικά στοιχεία που αποδελτιώνονται κάθε χρόνο από τις επιδόσεις των μαθητών μας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Οι νέοι συνεργάτες μας, από την επόμενη ημέρα της έναρξης της συνεργασίας μας, εκπλήσσονται από την υποστήριξη που απολαμβάνουν. Τα έμπειρα στελέχη του Τμήματος Ανάπτυξης της εταιρείας μας όσο και εγώ προσωπικά είμαστε συνεχώς δίπλα τους και τους καθοδηγούμε σε κάθε βήμα, από την επιλογή του σωστού σημείου, τη μίσθωση του κτιρίου που θα στεγάσει το φροντιστήριο με σωστούς όρους, την αρχιτεκτονική μελέτη, την παραγγελία του εξοπλισμού, την αδειοδότηση, την επιλογή του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού, το τοπικό marketing plan, ενώ φυσικά φροντίζουμε έγκαιρα και πάρα πολύ σωστά να εκπαιδεύσουμε τους νέους συνεργάτες μας, τόσο σε θέματα διαχείρισης και διοίκησης ενός φροντιστηρίου όσο και σε θέματα παρουσίασης των εκπαιδευτικών μας υπηρεσιών.
Επιπροσθέτως, στον τομέα του Μarketing λειτουργούμε δικό μας τμήμα, με εμπειρότατα στελέχη, που εκπονεί όλο το πλάνο της τοπικής και της πανελλαδικής διαφήμισης, και παράλληλα συνεργαζόμαστε με τις καλύτερες διαφημιστικές εταιρείες, οι οποίες μας τροφοδοτούν και μας υποστηρίζουν με τις προτάσεις και τις ιδέες τους. Το 2017 επενδύσαμε 176.000 ευρώ σε πανελλαδική διαφήμιση, ενώ πολύ μεγαλύτερο ποσό επενδύουμε σε τοπική διαφήμιση κάθε χρόνο.
Σχετικά με το κατά πόσο ο υποψήφιος franchisee χρειάζεται να είναι εκπαιδευτικός, σας απαντώ ότι δεν είναι απαραίτητο. Μπορεί να είναι αμιγώς επιχειρηματίας, ο οποίος θα προσλάβει έναν Διευθυντή Σπουδών, που θα είναι εκπαιδευτικός, και τον οποίο θα πρέπει να εγκρίνουμε και φυσικά να εκπαιδεύσουμε. Επίσης, μπορεί να μην έχει τελειώσει καθηγητική σχολή, αλλά να έχει ακαδημαϊκό προφίλ και υπόβαθρο, που θα τον καθιστά ικανό να εφαρμόσει και να υλοποιήσει σωστά το σύστημά μας, όντας ο ίδιος Διευθυντής Σπουδών του φροντιστηρίου του. Μάλιστα έχουμε πολλά παραδείγματα μη εκπαιδευτικών που δημιούργησαν πολύ επιτυχημένα φροντιστήρια, όπως πρώην τραπεζιτικοί με συνήθως οικονομικές σπουδές, πολιτικοί μηχανικοί, πρώην υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους, που έμειναν εκτός αγοράς εργασίας λόγω της κρίσης. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν σπουδαία φροντιστήρια, καθώς αξιοποίησαν την εμπειρία τους και τις επιχειρηματικές τους παραστάσεις και κοντά μας, βρισκόμενοι σε ένα περιβάλλον αμιγώς εκπαιδευτικό, εξελίχθηκαν. Είναι σημαντικό να πούμε ότι ακόμη και άνθρωποι προερχόμενοι από πολυεθνικές επιχειρήσεις-κολοσσούς, όταν έρχονται κοντά μας, εκπλήσσονται από την οργάνωση και το βάθος που έχουν οι υπηρεσίες μας, σε όλα τα επίπεδα.

Σε ποιους τομείς της εκπαίδευσης δραστηριοποιείται ο Όμιλός σας και τι επιλογές franchise έχει ο υποψήφιος δικαιοδόχος σας;

Τα πεδία δράσης του Ομίλου μας είναι:
 Τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς που είναι τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Λειτουργούμε 58 φροντιστήρια σε όλη την Ελλάδα, ενώ το δίκτυό μας αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, καθώς έχουμε υλοποιήσει 43 νέα φροντιστήρια από το 2013 μέχρι σήμερα.
 Τα Μαθήματα Δημοτικού Πουκαμισάς που είναι η εκπαιδευτική μας πρόταση για τους μαθητές του Δημοτικού και ήδη λειτουργούμε 47 διδακτήρια σε όλη τη χώρα.
 Η Ρομποτική Πουκαμισάς και η Πληροφορική Πουκαμισάς, όπου λειτουργούμε 23 εκπαιδευτήρια σε όλη τη χώρα, και είμαστε πολύ περήφανοι για το νέο μας ξεκίνημα στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής, καθώς είναι ένας πολύ σύγχρονος εκπαιδευτικός τομέας.
 Οι Ξένες Γλώσσες Πουκαμισάς που λειτουργούμε 1 κέντρο ξένων γλωσσών και σκοπεύουμε να αναπτυχθούμε δυναμικά και σε αυτόν τον τομέα.
 Τα Σεμινάρια Καθηγητών Πουκαμισάς που είναι μια εντελώς πρωτότυπη και καινοτόμα εκπαιδευτική υπηρεσία, καθώς πλέον εκπαιδεύουμε και καθηγητές εκτός Ομίλου, παρέχοντάς τους «επαγγελματική εκπαίδευση» πάνω στο διδακτικό τους αντικείμενο, με εισηγητές τους έμπειρους Ακαδημαϊκούς Υπεύθυνους του Ομίλου μας.
 Οι Εκδόσεις Πουκαμισάς, που είναι ο εκδοτικός μας οίκος, από τον οποίο κυκλοφορούν 88 τίτλοι βιβλίων, τα οποία τυγχάνουν ευρείας αποδοχής και εκτίμησης από ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα.
Οι επιλογές franchise που έχει ο υποψήφιος δικαιοδόχος μας είναι πολλές, καθώς λειτουργούμε πλέον εκπαιδευτικά κέντρα τα οποία συνδυάζουν τις εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες, ανάλογα με τους τομείς στους οποίους επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί ο καθένας. Αυτό αποτελεί ένα τεράστιο πλεονέκτημα, καθώς με σταθερά λειτουργικά έξοδα μπορούμε και αυξάνουμε τα έσοδά μας, δημιουργώντας στο τέλος ένα πολύ καλό οικονομικό αποτέλεσμα.
Οι βασικοί τύποι των εκπαιδευτηρίων που πλέον υλοποιούμε είναι οι εξής:
1. Εκπαιδευτικός Πολυχώρος Πουκαμισάς (περιλαμβάνει όλες τις εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες) δηλαδή φροντιστήριο, μαθήματα δημοτικού, εκπαιδευτική ρομποτική, πληροφορική και ξένες γλώσσες
2. φροντιστήριο, μαθήματα δημοτικού, εκπαιδευτική ρομποτική, πληροφορική
3. φροντιστήριο, μαθήματα δημοτικού
4. μαθήματα δημοτικού, ξένες γλώσσες, εκπαιδευτική ρομποτική, πληροφορική
5. μαθήματα δημοτικού, εκπαιδευτική ρομποτική, πληροφορική
Όπως διαπιστώνετε, έχουμε πολλές επιλογές τύπων εκπαιδευτηρίων, οι οποίες μπορούν να καλύψουν τις φιλοδοξίες και τα όνειρα όποιου θέλει να επενδύσει και να δραστηριοποιηθεί στον γοητευτικό τομέα της εκπαίδευσης και να γίνει μέλος της οικογένειάς μας.

Ποια είναι η τάξη μεγέθους της επένδυσης για τη δημιουργία ενός Φροντιστηρίου Πουκαμισάς και ποιος είναι ο μέσος χρόνος απόσβεσης της;

Η τάξη μεγέθους της επένδυσης έχει να κάνει με το είδος του εκπαιδευτηρίου που θα υλοποιήσουμε. Έτσι, ξεκινάμε από τις 25.000 ευρώ, αν μιλάμε για ένα κέντρο μαθημάτων δημοτικού και εκπαιδευτικής ρομποτικής και φτάνουμε σε ένα μέσο κόστος 65.000 ευρώ, αν μιλάμε για ένα φροντιστήριο, το οποίο θα έχει και μαθήματα δημοτικού και εκπαιδευτική ρομποτική. Πολλές φορές δημιουργούμε ομάδες δύο ή και τριών συνεργατών, ώστε να επιμερίζεται το αρχικό κόστος.
Η απόσβεση, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, επιτυγχάνεται το δεύτερο ή το αργότερο το τρίτο έτος της λειτουργίας των φροντιστηρίων μας. Η εκπαίδευση είναι ένας κλάδος με σταθερότητα, που ανθίσταται στην κρίση και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ακόμα και μέσα στην καρδιά της κρίσης εμείς έχουμε δημιουργήσει 43 νέα φροντιστήρια από το 2013 μέχρι σήμερα.
Το «όνομα» του Ομίλου μας είναι πολύ ισχυρό και αυτό επιτυγχάνεται τόσο από τη θετική φήμη που μεταφέρεται από στόμα σε στόμα από τους χιλιάδες ικανοποιημένους από τις υπηρεσίες μας μαθητές κάθε χρόνο όσο και μέσω του Μarketing. Το εκπαιδευτικό μας προϊόν πιστεύουμε ότι είναι μακράν το καλύτερο στην κατηγορία του και παράλληλα το εξελίσσουμε συνεχώς. Συνεπώς, αυτός ο συνδυασμός κάνει τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς, τόσο τα νέα όσο και τα παλαιότερα, να πηγαίνουν πολύ καλά και να αποτελούν υγιείς και προσοδοφόρες επιχειρήσεις για τους ιδιοκτήτες τους.

ειδήσεις επικαιρότητας