Στην Αθήνα το 25ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο EUROLOG

Στην Αθήνα το 25ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο EUROLOG

Στις 3 και 4 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 25ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο EUROLOG 2019 με βασικό θέμα «A new way of doing Business». Το συνέδριο εστιάζει στην επίδραση των οικονομικών, τεχνολογικών και περιβαλλοντικών τάσεων – των τριών κινητήριων δυνάεων του παγκόσμιου εμπορίου και της εφοδιαστικής – στις σύγχρονες εφοδιαστικές αλυσίδες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η μετατόπιση της οικονομικής βαρύτητας προς την Ασία, η 4η βιομηχανική η ψηφιακή επανάσταση – Industry 4.0 – αλλά και η παγκόσμια υπερθέρμανση δημιουργούν έντονες προκλήσεις για την σύγχρονη εφοδιαστική αλυσίδα, με επιδράσεις στην στρατηγική, στις συνδυασμένες μεταφορές και γενικότερα στην διοίκηση των λειτουργιών της. Παράλληλα, η πρόκληση που δημιουργεί ο ανταγωνισμός σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον σε συνδυασμό με ανάδειξη της εμπειρίας πελάτη καθιστούν την εφοδιαστική αλυσίδα και τα logistics κρίσιμο παράγοντα τόσο για την ανάπτυξη όσο και για την κερδοφορία της σύγχρονης επιχείρησης.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο διακεκριμένος καθηγητής Dr. hc. Hans-Christian Pfohl, μέλος του Logistics Hall of Fame, με θέμα ομιλίας «5 years Belt and Road Initiative (BRI) – A Review» και ο πολυσχιδής Gerry Walsh ο οποίος θα αναπτύξει την πρόκληση της αλλαγής με το θέμα «Excellence in Logistics Services and Procurement – the change imperative».

Το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ LOGISTICS MANAGEMENT EΛΛΑΔΟΣ (ILME) και ο European Logistics Association (ELA) που συνδιοργανώνουν το συνέδριο, έχουν στόχο να δώσουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να επωφεληθούν προσλαμβάνοντας νέες γνώσεις, αλλά και εμπειρίες μέσω εφαρμοσμένων πρακτικών που θα παρουσιαστούν.

Σημειώνεται ότι το συνέδριο φιλοξενεί την 2η ημέρα την ELA Supply Chain Talent Day, με διεξαγωγή δυο workshops με θέματα «Leadership in Supply Chain» και «Motivating Women in Supply Chain». Η συμμετοχή στα workshops περιλαμβάνεται στο κόστος εγγραφής, ωστόσο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις συμμετοχές.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Ναυτιλίας, του ΕΒΕΑ, του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ειδήσεις επικαιρότητας