
Τη συνέχιση της λειτουργίας της ΣΕΚΑΠ, με ταυτόχρονη διατήρηση των θέσεων εργασίας αλλά και περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας, ζητούν οι εργαζόμενοι-μέτοχοι.
Τα ανωτέρω επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Συνεταιρισμός Μετόχων Εργαζομένων ΣΕΚΑΠ. Σημειώνεται ότι ο Συνεταιρισμός είναι ουσιαστικά ο μόνος ενεργός μέτοχος της καπνοβιομηχανίας, εκτός του βασικού μετόχου (εταιρείας του ομίλου Σαββίδη).
Τι ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι – μέτοχοι
«Είμαστε ένας μέτοχος που, δυστυχώς, με επιλογή της μεγαλομετόχου εταιρείας, κρατηθήκαμε μακριά από κάθε σοβαρή εξέλιξη της πρώην συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας. Αποκλειστήκαμε από τη διοίκηση με στέρηση της συμμετοχής μας με ένα μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο. Αναγκασθήκαμε να προσφύγουμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη για τη προάσπιση του μετοχικού μας συμφέροντος. Όμως την εταιρεία την πονάμε. Ξέρουμε, σαν πρώην και νυν εργαζόμενοι, μέλη του συνεταιρισμού, ότι πρέπει να κρατηθεί σε λειτουργία. Δεν μας ενδιαφέρει αν οι σημερινές εξελίξεις είναι αθέτηση συμφωνηθέντων ή έλλειψη σωστής επιχειρηματικής πρόβλεψης. Εμείς είμαστε εδώ στα δύσκολα και ζητάμε, για το καλό της τοπικής κοινωνίας, της τοπικής οικονομίας, των εργαζομένων, των καπνοκαλλιεργητών τη συνέχιση και αδιάκοπη λειτουργία της ΣΕΚΑΠ» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Η σημερινή έκτακτη συνεδρίαση
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το μεσημέρι το ΔΣ της ΣΕΚΑΠ συνεδριάζει εκτάκτως, προκειμένου να ξεκινήσει η προετοιμασία για διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της καπνοβιομηχανίας. Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν στελέχη ελληνικών εταιρειών που εξειδικεύονται σε θέματα πτωχεύσεων.

































