Η κατάρρευση της “αυτοκρατορίας” του πασίγνωστου σεφ Τζέιμι Όλιβερ (video)

Η κατάρρευση της “αυτοκρατορίας” του πασίγνωστου σεφ Τζέιμι Όλιβερ

Ο γνωστός ανά τον κόσμο chef ή καλύτερα celebrity chef από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του, είδε τις πωλήσεις των επιχειρήσεων του, να πέφτουν κατά 11% και αναγκάστηκε  να κλείσει 12 εστιατόρια!

Περισσότερες από 1.300 θέσεις εργασίας κινδυνεύουν να χαθούν μετά την απόφαση να τεθούν σε καθεστώς διαχείρισης, οι επιχειρήσεις του Τζέιμι Όλιβερ, σύμφωνα με το Sky News. Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω μάγειρας έγινε γνωστός από τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση, όπου σε πολλές περιπτώσεις μαγείρευε… σχεδόν γυμνός.

Η αυτοκρατορία του «Γυμνού Σεφ» (Naked chef) περιλαμβάνει 26 καταστήματα εστίασης, 23 από την αλυσίδα Jamie’s Italian, ένα εστιατόριο στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου καθώς και τα εστιατόρια Fifteen και Barbecoa. Δεν επηρεάζονται τα εστιατόρια – franchise.

Με μια λιτή δήλωση στα social media, ο Τζέιμι Όλιβερ ευχαρίστησε όλους όσοι δούλεψαν στις επιχειρήσεις του. «Είμαι βαθιά λυπημένος από το αποτέλεσμα και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του προσωπικού που έβαλαν την καρδιά τους σε αυτή την επιχείρηση για πάνω από μια δεκαετία. Καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι για όλους», τόνισε ο διάσημος σεφ.

Ο Όμιλος είχε προσπαθήσει να βρει αγοραστές τους τελευταίους μήνες, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τα εστιατόρια του Όλιβερ μόνο τον περασμένο χρόνο είδαν τις πωλήσεις τους να πέφτουν κατά 11% και αναγκάστηκε τότε να κλείσει 12 εστιατόρια και να απολύσει 600 άτομα. Παράλληλα, ο παρουσιαστής έκλεισε την αλυσίδα με είδη μαγειρικής, την Recipease. Το 2017, σταμάτησε την έκδοση του περιοδικού μαγειρικής, Jamie, μετά από 10 χρόνια, ενώ έκλεισε επίσης τις αλυσίδες της πρόχειρης κουζίνας, όπως είναι τα καταστήματα Carluccio, Byron Burger και Gourmet Burger Kitchen.

Στο παρακάτω video o Τζέιμι καλωσορίζει τους Έλληνες φίλους του:

Και δεν θα μπορούσαμε να μην μπούμε στον πειρασμό για μια …..μυρωδάτη καρμπονάρα, την αυθεντική βεβαίως – βεβαίως!!!

ειδήσεις επικαιρότητας