
Με πτώση 2% έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο, στον απόηχο της σημαντικής πτώσης της Wall Street εξαιτίας της χθεσινής «βουτιάς» (5,04%) της μετοχής του τεχνολογικού κολοσσού Apple.
Πως διαμορφώθηκαν οι δείκτες
- Ο βασικός δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 2,06%, με απώλειες 459,36 μονάδων, για να διαμορφωθεί στο τέλος της συνεδρίασης στις 21.810,52 μονάδες.
- Ο δείκτης Topix έκλεισε επίσης με πτώση 2,00% και απώλειες 33,50 μονάδων, στις 1.638,45 μονάδες.
Ανησυχίες για τις πωλήσεις του νέου iPhone
Σημειώνεται πως η εξέλιξη της συνεδρίασης σήμερα στο Τόκιο επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τη Wall Street και ο δείκτης Nikkei κατέγραψε πτώση μεγαλύτερη από 3,50% νωρίτερα στη συνεδρίαση. Στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια πάντως, επικρατεί επιφυλακτικότητα, καθώς οι φόβοι για τον τεχνολογικό τομέα προστίθενται σε άλλες ανησυχίες των επενδυτών όπως το Brexit και ο προϋπολογισμός της Ιταλίας. Ανεπηρέαστη δεν μένει και η μετοχή της Apple, η οποία υφίσταται πιέσεις λόγω ανησυχιών για τις προοπτικές πωλήσεων του νέου iPhone.

































