
Το 38% του θαλασσίου τμήματος του αγωγού Turkish Stream έχει κατασκευάσει μέχρι στιγμής η Gazprom. Πρόκειται για μήκος 700 χιλιομέτων και αφορά και στις δύο γραμμές του αγωγού. «Η κατασκευή του αγωγού συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ.
Αύξηση της ζήτησης φυσικού αερίου διαπιστώνει η Gazprom
Ταυτόχρονα, ο Μίλερ επεσήμανε ότι το 2017 παρατηρήθηκε τάση αυξημένης ζήτησης ρωσικού φυσικού αερίου από τις αγορές στις οποίες στοχεύει ο αγωγός φυσικού αερίου Turkish Stream. Όπως ανέφερε «Σημειώθηκε νέο ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων στην Τουρκία, η οποία είναι ο δεύτερος σε μέγεθος εισαγωγέας ρωσικού φυσικού αερίου». Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η Gazprom «εξήγαγε στην Τουρκία 29 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου, δηλαδή κατά 1,7 bcm (ή κατά 6,2%) περισσότερα σε σχέση με το 2014. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι σε σχέση με το 2016 οι πωλήσεις φυσικού αερίου το 2017 αυξήθηκαν κατά 4,3 bcm ή κατά 17,3%.
Σύμφωνα με τον Μίλερ, αυξήθηκαν οι εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ουγγαρία, φθάνοντας τα 6,9 bcm (αύξηση κατά 21,3%), στην Βουλγαρία φθάνοντας τα 3,3 bcm ( αύξηση κατά 4,7%), στην Ελλάδα φθάνοντας τα 2,9 bcm (αύξηση κατά 9,3%) , και στην Σερβία φθάνοντας τα 2,1 bcm (αύξηση κατά 21,2%).
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

































