Διεθνής συμφωνία των 4 συστημικών τραπεζών με την doBank S.p.A.

Συμφωνία των 4 συστημικών τραπεζών με την doBank S.p.A.
photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες (Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς) προέβησαν στη σύναψη μιας καινοτόμου για τα διεθνή δεδομένα συμφωνίας συνεργασίας με την εξειδικευμένη διαχειρίστρια εταιρία δανείων doBank S.p.A. (doBank).

Μείωση «κόκκινων» δανείων

Η συμφωνία καταρτίσθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής των ελληνικών συστημικών τραπεζών για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους και για την προστασία της βιωσιμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με στόχο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Η doBank θα υποστηρίξει τις τέσσερις συστημικές τράπεζες με την αποκλειστική διαχείριση κοινών μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων που αφορούν περισσότερες από 300 ελληνικές ΜμΕ συνολικής κατά προσέγγιση ονομαστικής αξίας 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, διευκολύνοντας την εξεύρεση αποτελεσματικών και βιώσιμων λύσεων αναδιάρθρωσης, όπου αυτό είναι εφικτό. Η εν λόγω συνεργασία, αξιοποιώντας και την πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία της doBank στη διαχείριση δανείων, αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην εξυγίανση των ΜμΕ και στη βελτίωση του δείκτη ανακτησιμότητας των σχετικών δανειακών ανοιγμάτων.

Τι προβλέπει η συμφωνία

Τα ανωτέρω θα επιτευχθούν με τη μετάθεση του βάρους:
• Στην ενίσχυση της συνεργασίας των δανειοληπτών.
• Στην εφαρμογή αποτελεσματικών στρατηγικών αναδιάρθρωσης.
• Στην επιτάχυνση της λήψης και υλοποίησης των σχετικών με τη διαχείριση των δανείων αποφάσεων.
• Στην προσφορά πρόσβασης σε νέες πηγές χρηματοδότησης για τις βιώσιμες ΜμΕ.

ειδήσεις επικαιρότητας