Apple: Παραδέχτηκε τα κενά ασφαλείας στους επεξεργαστές

Apple: Παραδέχτηκε τα κενά ασφαλείας στους επεξεργαστές
φωτο:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην παραδοχή πως όλες οι συσκευές iPhone, iPad και Mac επηρεάζονται από τα δύο σοβαρά κενά ασφαλείας που μόλις ανακαλύφθηκαν σχεδόν σε όλους τους ευρέως χρησιμοποιούμενους επεξεργαστές (τσιπάκια) των εταιρειών Intel, AMD και ARM, προχώρησε σήμερα η Apple.

Αναβαθμίσεις ασφαλείας από την Apple

Σημειώνεται ότι η Apple ανακοίνωσε επίσης ότι ήδη κυκλοφόρησε ορισμένες αναβαθμίσεις ασφαλείας του λογισμικού της για το Meltdown. Τις επόμενες μέρες θα κάνει το ίδιο για to Spectre, κυκλοφορώντας αναβάθμιση για το πρόγραμμα διαδικτυακής πλοήγησης Safari, το οποίο χρησιμοποιεί στους υπολογιστές και στα κινητά τηλέφωνά της.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και το BBC, η εταιρεία ανέφερε ότι δεν διαθέτει ενδείξεις πως τα κενά ασφαλείας έχουν ήδη «αξιοποιηθεί» από χάκερ. Συμβούλευσε όμως όλους τους χρήστες της, εκτός από τις αναγκαίες αναβαθμίσεις ασφαλείας, να αποφεύγουν να «κατεβάζουν» λογισμικό και εφαρμογές από πηγές του διαδικτύου που δεν είναι πλήρως αξιόπιστες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ειδήσεις επικαιρότητας