«Αλλάξτε Αυτοκίνητο!» – Έρχεται το 2nd Auto Forum στο Divani Apollon Palace & Thalasso

«Αλλάξτε Αυτοκίνητο!» - Έρχεται το 2nd Auto Forum στο Divani Apollon Palace & Thalasso

H Εthos Events σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ, διοργανώνουν το 2nd Auto Forum (#auf18 – http:/www.auto.ethosevents.eu/) με τίτλο: «Αλλάξτε Αυτοκίνητο!». Σημειώνεται ότι το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου 2018 στο Divani Apollon Palace & Thalasso και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών, του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων & Δικύκλων (ΣΕΑΑ), της Hellastron, του Συνδέσμου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ και της Ένωσης Ιδιωτικών ΚΤΕΟ Ελλάδος. Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο δημοσιογράφος κ. Τάκης Πουρναράκης.

Πυλώνας του συνεδρίου ο τομέας της ασφάλειας στην αυτοκίνηση

Ειδικότερα, το 2nd Auto Forum φιλοδοξεί να φωτίσει την τεράστια πρόοδο που έχει συντελεστεί στην αυτοκίνηση στον τομέα της ασφάλειας (ενεργητικής και παθητικής). Τα καινούργια αυτοκίνητα είναι πολύ πιο ασφαλή από τα μοντέλα πενταετίας ή δεκαετίας. Σε ένα τροχαίο είναι πολύ πιο πιθανό να επιβιώσουν οι επιβαίνοντες σ’ ένα καινούργιο αυτοκίνητο.
Το συνέδριο φιλοδοξεί ν’ αναδείξει όλα όσα συμβαίνουν σήμερα αλλά και έρχονται στο άμεσο μέλλον από την αυτοκινητοβιομηχανία και επηρεάζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την οδική ασφάλεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στη χώρα μας. Είναι σημαντικό ν’ αλλάξει η νοοτροπία «ποιο είναι το πιο γρήγορο ή πολυτελές αυτοκίνητο που μπορώ να πάρω;» και να πάμε στο «πιο ασφαλές αυτοκίνητο που αντέχει η τσέπη μου»!
Σημαντική καινοτομία του συνεδρίου είναι ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα δίνεται το βήμα στους ειδικούς να εξηγήσουν τις νέες τεχνολογίες όσον αφορά στην παθητική ασφάλεια και ειδικότερα στα νέα πλαίσια αμαξώματος που σε περίπτωση σύγκρουσης κατευθύνουν τη ροή ενέργειας μακριά από την καμπίνα επιβατών.

Παρουσίες και σύνεδροι

Advertisement

Το 2nd Auto Forum θα φιλοξενήσει διακεκριμένους Έλληνες και Διεθνείς Ομιλητές μεταξύ άλλων τους:
• Εκπρόσωπος, FIA
• Theodora Calinescu, Project Officer, European Transport Safety Council (ETSC)
• Γεώργιος Ν. Ουρσουζίδης, Πρόεδρος, Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής Ν. Ημαθίας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α
• Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρος ΔΣ, Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς»
• Γεώργιος Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ, Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής
• Ευάγγελος Κουντρομιχάλης, Υποδιοικητής Τροχαίας Αττικής Οδού
• Δημήτριος Πάτσιος, Γενικός Διευθυντής, Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων & Δικύκλων (ΣΕΑΑ)
• Κωνσταντίνος Στέφας, Μηχανολόγος Μηχανικός, Υπεύθυνος Εκπαίδευσης και Τεχνικής Υποστήριξης, Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη
• Εμμανουήλ Φανδρίδης, Ορθοπαιδικός, Κλινική Χεριού-Άνω Άκρου & Μικροχειρουργικής, Νοσοκομείου ΚΑΤ, Αθήνα
Σύνεδροι θα είναι θεσμικοί φορείς (Τροχαία, Ειδική Μόνιμη επιτροπή της Βουλής για την Οδική Ασφάλεια), ΜΚΟ που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια (ΙΟΑΣ), το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, εκπρόσωποι ΚΤΕΟ ώστε να ενημερωθούν όλοι γύρω από τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις που αφορούν στην ασφάλεια.

Θεματικοί άξονες

Οι θεματικοί άξονες του συνεδρίου έχουν ως ακολούθως:
• Νέες μέθοδοι κατασκευής οχημάτων, χρήση ανθεκτικών υλικών, δομή αμαξώματος
• Νέες τεχνολογίες ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας
• H τεχνολογία στην υπηρεσία της Οδικής Ασφάλειας

Για αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου http://www.auto.ethosevents.eu/ καθώς επίσης και τα social κανάλια Facebook, LinkedIn, twitter και YouTube.

ειδήσεις επικαιρότητας