
Στρατηγικής σημασίας συνεργασία υπέγραψε στην ιταλική πρωτεύουσα με την Fiera di Roma, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Αναστάσιος Τζήκας. Βάσει της συμφωνίας αυτής, το ελληνικό «Εργοστάσιο και Μουσείο της Σοκολάτας», ετοιμάζεται να «ταξιδέψει» στην Ιταλία.
Πιο αναλυτικά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κύριος Τζήκας τόνισε ότι «ανακοινώσαμε σε κοινή συνέντευξη με την Fiera di Roma την παραγωγή, στην Ρώμη, του θεματικού πάρκου της ΔΕΘ -Helexpo, «Εργοστάσιο και μουσείο Σοκολάτας», το οποίο ήταν μια μεγάλη επιτυχία στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Φέρνουμε, λοιπόν, σε συνεργασία με την Fiera di Roma, το «Εργοστάσιο και μουσείο Σοκολάτας» στην Ρώμη και είναι κάτι το πολύ σημαντικό, διότι είναι ένα ελληνικής έμπνευσης και σχεδίασης πάρκο. Με την Fiera di Roma ξεκινάμε μια στρατηγική συνεργασία, το πρώτο στοιχείο της οποίας είναι η ανάπτυξη του θεματικού αυτού πάρκου, αλλά η οποία, στην συνέχεια, θα επεκταθεί και σε άλλα επίπεδα».
Σε ότι αφορά την περαιτέρω συνεργασία με την Ιταλία, ο κύριος Τζήκας πρόσθεσε:
«Θα συμμετάσχουμε οργανωμένα στην Mercato Mediterraneo, που στηρίζουμε και εμείς και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να την οργανώσουμε το 2020 στην Θεσσαλονίκη. Επίσης, είμαστε εδώ γιατί αναπτύξαμε ένα κοινό προϊόν, το οποίο, μετά το τρίμηνο παρουσίας στην Ρώμη (από 18 Νοεμβρίου μέχρι 18 Φεβρουαρίου), υπάρχει σοβαρή σκέψη να πάει στο Τορίνο, στο Μιλάνο, στην Νάπολη, στο Μπάρι και στην Περούτζια. Μέχρι το 2020, δηλαδή, η ελληνικής έμπνευσης σοκολάτα, θα είναι στην Ιταλία με την συνεργασία της Fiera di Roma».
Σχετικά, με τις διεθνείς συνεργασίες της ΔΕΘ, ο πρόεδρός της ανέφερε ότι «έχουμε πει τα τελευταία δυο χρόνια, ότι, πλέον, το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η ΔΕΘ Helexpo είναι η διεθνοποίηση. Έτσι, λοιπόν, επανασυστήσαμε τον θεσμό της τιμώμενης χώρας: είχαμε την Ρωσία, μετά την Κίνα, το 2018 θα έχουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες. Παράλληλα, έχουμε υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με διάφορους εκθεσιακούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η συνεργασία με την Fiera di Roma, διότι η Ευρώπη είναι η μεγάλη «μαμά αγορά» και για εμάς είναι βασικής σημασίας η παρουσία στις χώρες της. Η Fiera di Roma, λοιπόν, για εμάς είναι ένας στρατηγικός συνεργάτης και ανοίγει τον δρόμο για άλλες, παρόμοιες συνεργασίες στην Ευρώπη».




































