Εδώ συλλάβανε τον Μπαρμπαρούση (ΦΩΤΟ) – Κατηγορείται για εσχάτη προδοσία

Εδώ συλλάβανε τον Μπαρμπαρούση
photo: eurokinissi

Μεθαύριο, Τετάρτη 20 Ιουνίου, θα απολογηθεί στον ανακριτή ο μέχρι πρότινος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, για το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας που τον βαρύνει, μετά τα όσα είπε την Παρασκευή, 15 Ιουνίου στη Βουλή.

Αρνείται την κατηγορία ο Μπαρμπαρούσης

Ο βουλευτής συνελήφθη σήμερα το πρωί στο σπίτι του στο Πάτημα Χαλανδρίου (φωτό). Στη συνέχεια ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον δικαστικό λειτουργό ώστε να προετοιμάσει τους ισχυρισμούς του για την κατηγορία που του αποδίδεται.

photo: eurokinissi

Ο κατηγορούμενος βουλευτής αρνείται την πράξη που του αποδίδεται, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του, Π. Κορατζόπουλου, η όλη υπόθεση αφορά μία «ατυχή επιλογή εκφράσεων που ενσωματώθηκαν στον λόγο του σε μία στιγμή θυμικής έξαρσης». Κατά τον κ. Κορατζόπουλο, η φρασεολογία τού εντολέα του «προφανώς είναι απρόσφορη να προκαλέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται», ενώ, όπως τόνισε, «η αδυναμία της κατηγορίας είναι η υπερβολή της».
Ο συνήγορος του κ. Μπαρμπαρούση ανέφερε, επίσης, ότι ο εντολέας του έχει ήδη ανακαλέσει «τις επίμεμπτες φράσεις», κάτι που θα κάνει και ενώπιον του ανακριτή, ενώ πρόθεση του ήταν να θέσει «κατά τρόπο εμφατικό» τους πολιτειακούς παράγοντες «προ των ευθυνών τους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ειδήσεις επικαιρότητας