«Βόμβα» Τσαβούσογλου: «Παγώνει» τη συμφωνία για τους μετανάστες

Photo: eurokinissi

Την απόφαση της Τουρκίας να αναστείλει τη συμφωνία επαναπροώθησης μεταναστών με την Ελλάδα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Τούρκος Υπ. Εξωτερικών σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου στην Χουριέτ.

Αντίποινα για τους «8»;

Ο Μελβούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε την διακοπή της συμφωνίας απαντώντας σε ερώτηση για την απελευθέρωση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που κρατούνταν στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για το αν θα υπάρξουν κυρώσεις προς την Ελλάδα μετά την απελευθέρωση των πρώην στρατιωτικών, που ζήτησαν άσυλο, ισχυρίστηκε ότι «αυτό που έκανε η Ελλάδα είναι απαράδεκτο».

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει υποφέρει περισσότερο από τα πραξικοπήματα και η κυβέρνηση έπρεπε να λύσει αυτό το θέμα. Η Ελλάδα δέχεται μεγάλες πιέσεις από την Δύση και ειδικά η Δικαιοσύνη. Έχουμε μια προσφυγική συμφωνία με την Ευρωπαική Ενωση η οποία και εφαρμόζεται. Έχουμε όμως και μια διμερή συμφωνία με τη Ελλάδα για την επαναπροώθηση προσφύγων, την οποία παγώσαμε επί του παρόντος. Η διαδικασία αυτή δεν έχει πάντως τελειώσει πλήρως, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε τις ενέργειες μας προς την Ελλάδα» τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

ειδήσεις επικαιρότητας