
Άρση κυκλοφορίας του μετρό θα αντιμετωπίσει τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018, η Αθήνα, λόγω της προειδοποιητικής απεργίας, στην οποία αποφάσισε να προχωρήσει το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας. Το Σωματείο καταγγέλλει μεταξύ άλλων την έλλειψη προσωπικού, ανταλλακτικών, αλλά και αναλώσιμων υλικών.
Η ανακοίνωση του Σωματείου
«Στην τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη προσωπικού και από την έλλειψη ανταλλακτικών και αναλώσιμων υλικών, έρχεται να προστεθεί η αχαρακτήριστη συμπεριφορά της διοίκησης, που απρόσκοπτα αρνείται να συζητήσει με την πλειοψηφία των εργαζομένων, προτιμώντας να συνδιαλέγεται υπογείως με κομματικά προσκείμενους και υποτακτικούς», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας.
Στην ίδια ανακοίνωση, το Σωματείο επισημαίνει ότι, «οι προσπάθειές μας για κατοχύρωση ίσων όρων εργασίας και αμοιβής, αξιοκρατίας και διαφάνειας στην εξέλιξη των εργαζομένων, όπως επίσης και η διασφάλιση μέσων και ανταλλακτικών για τη διατήρηση του παραγόμενου συγκοινωνιακού έργου, αφορά αυτό το σκοπό και όχι μια αντιπαράθεση σε ατομικό και κομματικό επίπεδο, η οποία δεν ενδιαφέρει κανέναν», ενώ συμπληρώνει πως, «η διάλυση των δημοσίων μεταφορών, όπως την ξέραμε, με άρμα την εργολαβοποίηση και εμπορευματοποίηση τους, συνεχίζεται υπογείως, με αμείωτη ένταση. Το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Ελληνικό που κλείνει με τα λεωφορεία να στέλνονται για παλιοσίδερα, είναι η εικόνα του μέλλοντος που ετοιμάζουν για τις συγκοινωνίες και για όλους μας. Το σωματείο μας θα αντισταθεί με κάθε πρόσφορο μέσο που έχουμε στα χέρια μας».

































