Athens Energy Forum 2018: Ομιλίες στο ενεργειακό συνέδριo

Athens Energy Forum 2018: Ομιλίες στο ενεργειακό συνέδριo

Ο οικονομικός σύμβουλος της πρεσβείας των ΗΠΑ Steven Bitner μιλώντας στο Athens Energy Forum ανέφερε τα θέματα της ενέργειας που θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων που θα έχει στην ‘Άγκυρα ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα.

Ο ίδιος χαρακτήρισε περίπλοκο το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι σχέσεις με την Τουρκία σήμερα, ενώ επανέλαβε τις αμερικανικές θέσεις σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την ενέργεια ως πολιτικό εργαλείο.

Στο ίδιο συνέδριο η πρέσβης της Βρετανίας Kate Smith μίλησε για προκλήσεις που συνδέονται με τις επιβλητικές δραστηριότητες στον τομέα της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο και τάχθηκε υπέρ της διαφοροποίησης των πηγών εφοδιασμού.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Nabil Fahmy ανέφερε ότι το αυξημένο ενεργειακά αποθέματα στην Ανατολική Μεσόγειο έκαναν την περιοχή πιο ενδιαφέρουσα και επίκαιρη και τάχθηκε υπέρ της περιφερειακής συνεργασίας μεταξύ των χωρών. «Αν δεν συνεργαστούμε θα χάσουμε περισσότερα από όσα θα ωφεληθούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εκτελεστική διευθύντρια του τουρκικού ατλαντικού Συμβουλίου Defne Sadiklar- Arslan αφού σημείωσε πως η περιοχή αντιμετωπίζει γεωπολιτικές προκλήσεις, τόνισε πως οι χώρες πρέπει να προσπαθήσουν να βρουν κοινό έδαφος συνεργασίας καθώς υπάρχει αλληλεξάρτηση.

ειδήσεις επικαιρότητας