
Πιο αισιόδοξοι είναι οι επενδυτές στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο, σύμφωνα με έρευνα του ομίλου Sentix. Όπως σημειώνει ο Όμιλος, οι επενδυτές βασίζονται στην ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομίας, και αντιπαρέρχονται το γεγονός ότι δεν υπάρχει νέα κυβέρνηση στη Γερμανία.
Αύξηση του δείκτη Sentix
Αναλυτικά, ο δείκτης Sentix για την Ευρωζώνη, ο οποίος προκύπτει από έρευνα 929 επενδυτών, αυξήθηκε στις 32,9 μονάδες τον Ιανουάριο από 31,1 τον Δεκέμβριο. Σημειώνεται ότι η αύξηση του δείκτη ήρθε μετά από μία μεγάλη πτώση στο τέλος του περασμένου έτους.
Στην ανάλυσή της η εταιρεία αναφέρει πως «Η οικονομία σε όλες τις περιοχές του κόσμου φαίνεται σταθερή και θετική και δείχνει συγκρατημένη βελτίωση». Ταυτόχρονα, επισημαίνεται όμως πως «Η πιθανότητα μίας ενδεχόμενης υπερθέρμανσης αυξάνεται».




































