Σύλληψη Μάικλ Φλιν – Ενήργησε κατόπιν εντολών του Τραμπ;

Σύλληψη Μάικλ Φλιν – Ενήργησε κατόπιν εντολών του Τραμπ;
φωτο:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Μάικλ Φλιν, ο πρώην σύμβουλος του προέδρου Τραμπ, δεσμεύτηκε ότι «θα συνεργαστεί πλήρως» με τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ που ερευνά την υπόθεση της ανάμιξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, είναι έτοιμος να καταθέσει ότι ο Τραμπ «του έδωσε οδηγίες να έρθει σε επαφή με τους Ρώσους».
Σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, ο Φλιν είχε μιλήσει με υψηλόβαθμα στελέχη του επιτελείου του Τραμπ για τις συζητήσεις που είχε με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, Σεργκέι Κίσλιακ, οι οποίες αφορούσαν τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Φέρεται ότι μίλησε με ένα «υψηλόβαθμο στέλεχος» που βρισκόταν στο θέρετρο του Τραμπ, στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας, τον Δεκέμβριο του 2016 και συζήτησαν τι να πει στον Κίσλιακ.
Με βάση το κατηγορητήριο, ο Φλιν έλαβε επίσης οδηγίες από κάποιο μέλος του επιτελείου του Τραμπ να επικοινωνήσει με αξιωματούχους άλλων χωρών για να επηρεάσει, ώστε να καθυστερήσει ή να μην περάσει, ένα ψήφισμα που επρόκειτο να τεθεί σε ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τον Δεκέμβριο του 2016.
Στο ομοσπονδιακό δικαστήριο όπου παρουσιάστηκε σήμερα ο Φλιν είπε ότι η απόφασή του να συνεργαστεί με τον ειδικό εισαγγελέα ελήφθη επειδή ήταν «προς το συμφέρον της οικογένειάς του και των Ηνωμένων Πολιτειών». Αναγνώρισε επίσης ότι οι πράξεις τις οποίες ομολόγησε ήταν λανθασμένες.

Άλλοι τρεις συνεργάτες του Τραμπ κατηγορούμενοι

Υπενθυμίζεται ότι ο Φλιν είναι ο τέταρτος στενός συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου που κατηγορείται από τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ ο οποίος ερευνά τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016. Είχαν προηγηθεί, στα τέλη Οκτωβρίου, δύο στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, ο Πολ Μάναφορτ και ο Ρίτσαρντ Γκέιτς. Ο τρίτος κατηγορούμενος, ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, δήλωσε ένοχος για ψευδή κατάθεση στους πράκτορες του FBI και δέχτηκε να συνεργαστεί με τις αρχές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ειδήσεις επικαιρότητας