Εκπαιδευτικός Όμιλος «ΟΜΗΡΟΣ»: αλλάζει τα δεδομένα της εκπαίδευσης με μακρά παράδοση και «κεραίες» στραμμένες στο μέλλον.

Εκπαιδευτικός Όμιλος «ΟΜΗΡΟΣ»: αλλάζει τα δεδομένα της εκπαίδευσης με μακρά παράδοση και «κεραίες» στραμμένες στο μέλλον.

ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΥΠΛΙΔΗΣ

Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου «Όμηρος»

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιλογές σπουδών επαγγελματικής κατάρτισης και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης. Με εμπειρία 70 ετών, είναι ο ιστορικότερος φορέας Ιδιωτικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα με έτος ίδρυσης το 1946!

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατέχει το ρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων του, καθώς επτά στους δέκα εργάζονται στον τομέα των σπουδών τους (σύμφωνα με τη μοναδική επίσημη και αξιόπιστη έρευνα σχετικά με την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων ΙΕΚ-Alco 2016).

To Aegean College συνεργάζεται με το Coventry University, το κορυφαίο βρετανικό πανεπιστήμιο που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και το οποίο ανήκει στο κορυφαίο 4% των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης παγκοσμίως. Το Κολλέγιο προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών υψηλού επιπέδου, προσαρμοσμένα στις τάσεις που επικρατούν στην ελληνική και διεθνή αγορά εργασίας.

Πού πιστεύετε ότι η ιδιωτική εκπαίδευση υπερτερεί της δημόσιας;

Η ιδιωτική εκπαίδευση, δίνει τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να παρακολουθήσουν προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου και μεγάλης ζήτησης από την αγορά εργασίας.

Δεν είναι λίγες οι φορές που απόφοιτοι Λυκείου, δίνουν Πανελλήνιες Εξετάσεις και είτε επιτυγχάνουν σε Σχολές που δεν τους ενδιαφέρουν, είτε καλούνται να σπουδάσουν σε σχολές μακριά από το σπίτι τους με μεγάλο κόστος για τις οικογένειές τους.

Καταξιωμένα Ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης όπως το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες πολύ υψηλού επιπέδου, συνεργάζονται με εκατοντάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες, φροντίζουν για την Πρακτική Άσκηση των σπουδαστών, παρέχουν σύγχρονες υποδομές και εργαστήρια και διασφαλίζουν το επίπεδο του ακαδημαϊκού προσωπικού και την ομαλή τέλεση του εκπαιδευτικού έργου.

Όλα τα παραπάνω ακούγονται αυτονόητα, αλλά δεν είναι εύκολο να τα προσφέρει ο Δημόσιος Τομέας. Εάν κάνετε μια σύγκριση και δείτε τα εργαστήρια που προσφέρουμε στους σπουδαστές μας, θα καταλάβετε τι εννοώ.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι με τον Νόμο 4093/2012 αναγνωρίζονται στην Ελλάδα πτυχία, συνδεδεμένα με νομοθετικά κατοχυρωμένα επαγγέλματα (π.χ. οικονομολόγοι, μηχανικοί), αλλά και νομοθετικά μη κατοχυρωμένα επαγγέλματα (π.χ. αρχαιολόγοι, γραφίστες).

Σε τι βαθμό οι νέοι εμπιστεύονται την ιδιωτική εκπαίδευση;

Δεν είμαι εις θέση να μιλήσω για ποσοστά, αλλά μπορώ να σας πω, ότι η ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα, είναι ένας τομέας που γνωρίζει ανάπτυξη. Το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων, ούτε τις επιλογές ενός νέου ανθρώπου καλύπτει, ούτε την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών λαμβάνει υπόψη. Παράλληλα, η απαξίωση, η υποβάθμιση και η συστηματική καταστροφή των υποδομών των δημοσίων ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στρέφουν ολοένα και περισσότερες οικογένειες στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Για παράδειγμα το Aegean College, το Κολλέγιο του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει αναγνωρισμένα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, σε συνεργασία με κρατικά βρετανικά πανεπιστήμια που κατέχουν κορυφαίες θέσεις στις σχετικές κατατάξεις στη Βρετανία. Και το σημαντικότερο, οι φοιτητές του σπουδάζουν σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και εργαστήρια στο Κέντρο της Αθήνας, του Πειραιά και σύντομα της Λάρισας.

Πώς συνδέονται οι σπουδές με την αγορά εργασίας;

Βασικός παράγοντας για την επιλογή και την προώθηση προγραμμάτων σπουδών είναι η σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας.

Μελετάμε τις τάσεις της αγοράς, αναπτύσσουμε ειδικότητες επαγγελματικής κατάρτισης, προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα αιχμής, διοργανώνουμε Ημέρες Καριέρας, φροντίζουμε για την Πρακτική Άσκηση των φοιτητών του Κολλεγίου και των σπουδαστών του ΙΕΚ σε κορυφαίες επιχειρήσεις, φορείς, κλινικές δομές κλπ, διαθέτουμε ένα πολύ ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων φορέων και επαγγελματιών.

Ενδεικτικά, θα αναφέρω τη γνωστή έρευνα της ALCO για την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ -αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την μοναδική επίσημη και αξιόπιστη έρευνα, σχετικά με την απορρόφηση των αποφοίτων ΙΕΚ- που δείχνει ότι 7 στους 10 εργάζονται στον τομέα των σπουδών τους.

Ο οικονομικός παράγοντας εν μέσω κρίσης επηρεάζει τις επιλογές της ελληνικής οικογένειας;

Καταρχάς, υπάρχει μια μεγάλη συλλογική παρανόηση στην Ελλάδα. Πολλοί νομίζουν ότι η δημόσια εκπαίδευση είναι δωρεάν. Εάν ρίξουν μια ματιά στο εκκαθαριστικό της εφορίας και στον προϋπολογισμό που ψηφίζει κάθε χρόνο το Κοινοβούλιο θα αντιληφθούν ότι τίποτα δεν είναι δωρεάν.

Μια δεύτερη παρανόηση που επικρατεί, είναι ότι η ιδιωτική εκπαίδευση αντιστρατεύεται τη δημόσια. Σε καμία περίπτωση.

Η ιδιωτική εκπαίδευση, είναι ένας κλάδος με πολύ μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Δημιουργεί χιλιάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, από το διοικητικό και ακαδημαϊκό προσωπικό μέχρι ότι μπορείτε να φανταστείτε συνεισφέροντας σημαντικά ποσά στην ελληνική οικονομία, άρα και στη δημόσια εκπαίδευση.

Σημειώστε ότι σύμφωνα με έρευνα του Συνδέσμου Ελληνικών Κολλεγίων, το συνολικό κόστος της τετραετούς φοίτησης σε πόλη μακριά από την οικογενειακή εστία προσεγγίζει τις 50.000 Ευρώ.

Αν σε αυτό το ποσό, προσθέτετε το κόστος της προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες, φροντιστήρια, ιδιαίτερα μαθήματα κλπ αντιλαμβάνεστε ότι φτάνουμε σε δυσθεώρητα ποσά και συχνά σε γιγάντωση της παραοικονομίας.

Με άλλα λόγια το κόστος της φοίτησης και της μετακίνησης είναι σαφώς υψηλότερο από το κόστος φοίτησης σε ένα Κολλέγιο.

Αντιστοίχως, το κόστος των προπτυχιακών προγραμμάτων στα Κολλέγια, κυμαίνεται από 5.000 ευρώ έως 7.500 ευρώ ετησίως.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι εμείς, στο Aegean College, προσαρμόζουμε τα δίδακτρα βάσει κοινωνικών κριτηρίων. Σκοπός μας είναι, να συνδράμουμε την ελληνική οικογένεια και να προσφέρουμε στην κοινωνία και την οικονομία, διατηρώντας και αναπτύσσοντας μια βιώσιμη εκπαιδευτική επιχείρηση.

Τι περιλαμβάνουν τα σχέδια του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ για το μέλλον;

Ο στόχος μας είναι να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο το ούτως ή άλλως υψηλό επίπεδο των εκπαιδευτικών υπηρεσιών που παρέχουμε.

Φιλοδοξούμε επίσης να επεκτείνουμε την παρουσία μας. Σύντομα θα λειτουργήσουν οι νέες μας εγκαταστάσεις στη Θεσσαλία, στο Κέντρο της Λάρισας, οι οποίες βρίσκονται σε διαδικασία αδειοδότησης.

Τέλος, εάν κάποια στιγμή το επιτρέψουν οι συνθήκες θέλουμε ο δικός μας εκπαιδευτικός όμιλος να αποτελέσει πόλο έλξης ξένων φοιτητών στην Ελλάδα και να πρωταγωνιστήσουμε σε μια προσπάθεια ανάδειξης της χώρας μας σε διεθνή εκπαιδευτικό προορισμό. Όπως αντιλαμβάνεστε τα οφέλη για την ελληνική οικονομία θα είναι τεράστια.

https://aegeancollege.gr 

https://www.omiros.gr