COFFEE ISLAND: Ο αγαπημένος καφές των Ελλήνων ανοίγει πανιά για την Ευρώπη

COFFEE ISLAND: Ο αγαπημένος καφές των Ελλήνων ανοίγει πανιά για την Ευρώπη

COFFEE ISLAND: Ο αγαπημένος καφές των Ελλήνων

Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αλυσίδα καφέ στη χώρα έχει ήδη ανοίξει τα φτερά της και πετά σε ξένες αγορές. Μπορεί να ξεκίνησε το 1999 από την Πάτρα, ωστόσο σήμερα, ύστερα από ένα εντυπωσιακό ράλι ανάπτυξης, που σημειώθηκε τη διετία 2011-2012, μετρά 405 καταστήματα εκ των οποίων περίπου 40 στο εξωτερικό.

Τι το διαφορετικό όμως έχει αυτή η αλυσίδα καφέ που δεν το προσφέρει κάποια άλλη;

Κατ’ αρχάς η φιλοσοφία και το μεράκι των ιδρυτών της. Προσφέρει από τη μία ποικιλία καφέδων στους λάτρεις του είδους, σε ευχάριστο περιβάλλον και προσιτές τιμές, ενώ ταυτόχρονα σε επιχειρηματικό επίπεδο ήρθε την πιο κρίσιμη στιγμή της κρίσης.

Λίγα χρόνια μετά την έναρξη της ύφεσης στη χώρα και κατά τη διάρκεια της καλπάζουσας πορείας της ανεργίας έδωσε την ευκαιρία σε δεκάδες επίδοξους μικροεπιχειρηματίες να εξασφαλίσουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα επενδύοντας στην ανερχόμενη αλυσίδα καφέ, αναπτύσσοντας την Coffee Island με τη μέθοδο του franchise.

Αποτέλεσε μια ιδιαίτερα αξιόπιστη και δοκιμασμένη λύση για ανέργους, που είχαν τη δυνατότητα να επενδύσουν κάποιο ποσό, με σχετικά περιορισμένο ρίσκο. Οι υπηρεσίες που προσφέρει αποτελούν ιδιαίτερα καινοτόμο concept, καθώς συνδυάζει σε ένα χώρο το χύμα καφέ – σε διάφορες ποικιλίες – με το έτοιμο ρόφημα συνήθως σε μορφή take away.

COFFEE ISLAND: Ο αγαπημένος καφές των Ελλήνων

Η επένδυση σε διαφορετικές ποικιλίες καφέ φαίνεται ότι απέδωσε στον βασικό μέτοχο Ευάγγελο Λιόλιο, ο οποίος συνεχίζει να εξασκεί το επάγγελμά του (παιδίατρος). Τη διοίκηση της εταιρείας, ως διευθύνων σύμβουλος έχει αναλάβει πλέον ο μηχανολόγος μηχανικός Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος.

Μονάδα μεταποίησης

Από το 2006, που αποτέλεσε και χρονιά καμπής για την Coffee Island, η εταιρεία διαθέτει τη δική της μονάδα παραγωγής για τη μεταποίηση του καφέ. Το 2012 οι μονάδες παραγωγής και οι αποθήκες επεκτείνονται ώστε να εξασφαλιστεί η ποιότητα στο πλαίσιο της συνεχούς επέκτασης του δικτύου της.

COFFEE ISLAND: Ο αγαπημένος καφές των Ελλήνων

Η Coffee Island παράγει και επεξεργάζεται μεγάλη γκάμα προϊόντων σε δύο μονάδες μεταποίησης στην Πάτρα, ενώ την πρώτη ύλη προμηθεύεται από συγκεκριμένες φάρμες στην Κεντρική Αμερική και την Αφρική. Τις καλές σχέσεις με τους παραγωγούς καφέ διασφαλίζει ο ίδιος ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος ταξιδεύει συχνά από τη Βραζιλία έως τις Σκανδιναβικές χώρες για να ενημερωθεί για τις νέες τάσεις στον καφέ.

Το 2009 αρχίζει η Coffee Island να δραστηριοποιείται στο εξωτερικό, εγκαινιάζοντας το πρώτο κατάστημα στη Λευκωσία. Μέσα σε τρία χρόνια δημιούργησε ένα ισχυρό δίκτυο καταστημάτων στην Κύπρο, το οποίο συνεχώς αναπτύσσεται αριθμώντας σήμερα 27 καταστήματα.

Το 2016 υπήρξε κομβικό για την αλυσίδα, καθώς εισήλθε δυναμικά στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, εγκαινιάζοντας το πρώτο καφεκοπτείο Coffee Island στο Λονδίνο. Αποτελεί το κατάστημα πιλότο για τη βρετανική αγορά.

COFFEE ISLAND: Ο αγαπημένος καφές των Ελλήνων

Με αυτό κατάφερε η αλυσίδα να προσαρμοστεί στα δεδομένα της περιοχής προσφέροντας εκτός από φρεσκοκομμένο καφέ και σνακ, ενώ παρέχει τη δυνατότητα να καθίσει κανείς να πιει τον καφέ του, συνοδεύοντάς τον από διάφορα μικρογεύματα. Το κατάστημα βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Λονδίνου και η έως τώρα εμπειρία δείχνει ότι εκτός από τους Έλληνες της μεγαλούπολης οι βρετανοί καταναλωτές το υποδέχθηκαν με θέρμη.

Στόχος τώρα του κ. Κωνσταντινόπουλου είναι η επιπλέον επέκταση της αλυσίδας στο Ηνωμένο Βασίλειο και ευρύτερα στο εξωτερικό, ενώ οι κινήσεις στις οποίες προχωρά γίνονται κατόπιν συστηματικής μελέτης και παρατήρησης των νέων αγορών τις οποίες επεξεργάζεται.