Σε ποια βιομηχανία επενδύει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Σε ποια βιομηχανία επενδύει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο
photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε έναν χώρο ο οποίος για πολλούς αποτέλεσε έκπληξη εισέρχεται ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Ο ηθοποιός, του οποίου είναι γνωστή η δράση για την υποστήριξη περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών και δράσεων, μαπίνει στη βιομηχανία της μόδας. Συγκεκριμένα, αποφάσισε να επενδύσει στο brand υποδημάτων που κατασκευάζονται από φυσικές πρώτες ύλες, Allbirds.

Δήλωση του Ντι Κάπριο

«Η δημιουργία βιώσιμων καταναλωτικών προϊόντων απαιτεί μια βαθιά δέσμευση από τα εμπορικά σήματα που κατανοούν τον ρόλο που διαδραματίζουν στη συνεισφορά επίλυσης της περιβαλλοντικής μας κρίσης» ανέφερε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός σε δήλωσή του. Ακόμη, πρόσθεσε πως «Τα Allbirds βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ανάπτυξης νέων υλικών που θα αποτελέσουν πρότυπο για τη βιομηχανία υποδημάτων. Αυτού του είδους η καινοτομία είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος. Είμαι περήφανος που συμμετέχω στην εταιρεία ως επενδυτής».

Η Allbirds

Η Allbirds ιδρύθηκε το 2016 και χρησιμοποιεί μαλλί μερινό από τη Νέα Ζηλανδία για τα sneaker της, μαζί με ίνες δένδρων και ανακυκλωμένα μπουκάλια και χαρτόνια. Πρόσφατα η εταιρεία κυκλοφόρησε σαγιονάρες από ανανεώσιμο ζαχαροκάλαμο.
Ο ηθοποιός μέσω του ιδρύματός του Leonardo DiCaprio έκανε δωρεά ύψους ενός εκ. δολαρίων για την προστασία της θαλάσσιας ζωής στις Σεϋχέλλες και το 2014 διέθεσε 20 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και τη διατήρηση της άγριας πανίδας.
Η Allbirds αναζητώντας εναλλακτικά υλικά οδηγήθηκε στο tencel lyocell, κυτταρική ίνα από κλωστοϋφαντουργικό χαρτοπολτό που παράγεται από δέντρα ευκαλύπτου της Νότιας Αφρικής και συλλέγονται με «ηθικούς» κανόνες.

ειδήσεις επικαιρότητας